Perävaunu, puoliperävaunu

Tällä sivustolla perävaunulla tarkoitetaan enintään 3500 kg kokonaismassaista kuulakytkimellä ja inertiajarruilla varustettua keskiakselivaunua. Myös muunlaisia perävaunuja on olemassa. Merkittävä uudistus on voimaan astunut mahdollisuus kytkeä myös pakettiautoon ja henkilöautoon O2 luokan puoliperävaunu. Tässä yhteydessä henkilöautolla tarkoitettaneen lähinnä 5 hengelle rekisteröityä pickupia.

Nyt esillä olevista perävaunuista käytetään usein nimitystä henkilöauton perävaunu. Nimitys on hieman harhaanjohtava, koska henkilöautojen kytkentämassat joitain maastureita lukuunottamatta eivät riitä 3500 kg kokonaismassaisen perävaunun vetoon siten että perävaunun koko kantavuus hyödynnetään. Perävaunuja onneksi löytyy myös esimerkiksi 1200 - 1500 - 2000 - 2500 - 3000 kg kokonaismassoin.

Jarruttomiin harrastekärryihin ei tällä sivustolla niitä tietenkään väheksymättä puututa lainkaan

Tällä sivustolla keskitytään pelkästään 3500 kg kokonaismassaisiin perävaunuihin ja erityisesti vetoautoihin, joiden kytkentämassa riittää hyödyntämään 3500 kg kokonaismassaisen perävaunun täyden kantavuudeen  vähintään BE-ajokortillisille kuljettajille.

Ammatikäyttäjille alalla suurin mullistus on syyyskuussa markkinoille saapuva väkivahva Isuzu D-Max, jossa ensimmäisenä nelivetoisena Pick Upina on 3500 kg kytkentämassa.

LUE TÄMÄ: (Huomaa muutos 01.11.2014)

32 § (6.6.2013/407)

Autoon kytkettävät hinattavat ajoneuvot

1. Henkilö- ja pakettiautoon (M1- ja N1-luokka) sekä erikoisautoon saa kytkeä O1- tai O2-luokan keskiakseliperävaunun, O2-luokan puoliperävaunun taikka O2-luokan varsinaisen perävaunun. Henkilö- ja pakettiautoon kytkettävän puoliperävaunun ja varsinaisen perävaunun jarrujärjestelmän on oltava kyseiseen kytkentään soveltuva sekä täytettävä perävaunun ensimmäisen käyttöönoton ajankohtana tai myöhemmin voimassa olleet tekniset vaatimukset. Henkilö- ja pakettiautoon kytkettävän puoliperävaunun ja varsinaisen perävaunun, joka on otettu käyttöön ennen 1 päivää tammikuuta 2011, on täytettävä 1 päivänä tammikuuta 2011 tai tätä myöhemmin voimassa olleet jarrujärjestelmää koskevat tekniset vaatimukset.

Huom! Tämän hetken (31.10.2014) tietojen mukaan työntöjarruja ei enää hyväksytä varsinaiseen perävaunuun eli vankkuriin 01.11.2014 lähtien, ts. niitä ei mainitun päivämäärän jälkeen ensirekisteröidä.

EDIT 09.11.2017: Tällä hetkellä työntöjarrullisten varsinaisten perävaunujen (vankkurit) rekisteröinti voi onnistua tai sitten ei. Tilanne on sama kaikissa EU-maissa. Selkeää päätöstä ja linjaa ei juuri nyt ole, joten näitä vankkureita valmistavat tehtaat myyvät tuotteitaan siten että riksi rekisteröinnistä jää asiakkaalle.